Τι συμβαίνει στο δέρμα σου όταν δεν κοιμάσαι όσο θα έπρεπε

23 ΜΑΪΟΥ 2019 | Lilipop Team

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο σωστός ύπνος είναι το καλύτερο πράγμα για την υγεία μας, σωματικά και διανοητικά. Γνωρίζατε όμως ότι η έλλειψη ύπνου έχει αρνητικό αντίκτυπο στο δέρμα μας; Πρόσφατα, η YourGoodSkin πραγματοποίησε έρευνα σε 2.000 γυναίκες τις ώρες που κοιμόντουσαν ώστε να δουν το αντίκτυπο της υγεία του δέρματός τους.

Επτά στις δέκα γυναίκες δήλωσαν ότι παρατηρούν πάντα διαφορά στο δέρμα τους αν δεν έχουν κοιμηθεί αρκετά. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες παραδέχτηκαν πως η επιδερμίδα τους ήταν πιο χλωμή και θαμπή, με πρησμένα μάτια και καθόλου όρεξη για τίποτα. Ποιά είναι  λοιπόν η επιστημονική εξήγηση για τη σχέση του ταλαιπωρημένου δερματός μας με την έλλειψη ύπνου ;

Ο ειδικός ύπνου, Guy Meadows, από το The Sleep School του Λονδίνου, δήλωσε: «Ο ύπνος «δουλεύει» τις ώρες που τα κύτταρα του δέρματός μας αναπτύσσονται ενεργά. Η επιστημονική έρευνα επιβεβαιώνει τώρα ότι η έλλειψη ύπνου επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης, μειώνοντας το διαθέσιμο χρόνο για την απαραίτητη επιδιόρθωση του δέρματος ».

Ο ειδικός τόνισε πως για να έχουμε καλύτερο δέρμα αλλά και ψυχολογία είναι σημαντικό να εντάξουμε περισσότερες ώρες ύπνου στο πρόγραμμά μας, «Πρέπει να έχουμε τον ύπνο ως προτεραιότητα στη ζωή μας. Με αυτόν τον τρόπο διατηρούμε την ψυχική, συναισθηματική και σωματική μας υγεία, η οποία περιλαμβάνει τη διατήρηση της υγιεινής και της ισορροπίας του δέρματός μας».

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram