Μια σπάνια φωτογραφία της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο ίνσταγραμ

8 ΜΑΪΟΥ 2019 | Lilipop Team

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη αποτελούσε και ακόμα αποτελεί έναν θρύλο του ελληνικού κινηματογράφου. Την έχουμε δει σε άπειρες ταινίες και όλοι έχουμε δει στο παρελθόν, τόσο παλιές, όσο και πιο πρόσφατες φωτογραφίες της. Η παρακάτω φωτογραφία ωστόσο, δεν έχει ξαναβγεί στο φως και μας φανερώνει μια διαφορετική Αλίκη. Μια Αλίκη, πριν γίνει η σταρ που όλοι γνώρισαν και λάτρεψαν.

Την σπάνια φωτογραφία δημοσίευσε ο δημοσιογράφος και συλλέκτης Άρης Λουπάσης στο λογαριασμό του στο Ιnstagram. Μπορείτε να δείτε την μικρή Αλίκη μέσα στο κύκλο. Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε λίγο μετά τον πόλεμο, κάπου στο 1943 – 1944, όπου η Αλίκη πήγαινε μόλις στην 4η δημοτικού.

Ο Άρης Λουπάσης γράφει:

«Η Αλίκη σε μια από τις σπάνιες φωτο της, μαθήτρια στην Δ’ τάξη του Δημοτικού στην Σχολή Σαλβανου στο κέντρο της Αθήνας την σχολική περίοδο 1943-44. Μια χρονιά που «στιγμάτισε» με τον πιο σκληρό τρόπο την μικρή Αλίκη με τον θάνατο του Πατέρα της δικηγόρου Ιωάννη Βουγιουκλάκη την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1944. Είχε διατελέσει και Νομάρχης Τρίπολης από το 1941-43 όπου έμεινε εκεί όλη η οικογένεια και με τον χαμό του η μητέρα της Εμυ αναλαμβάνει πλέον την ανατροφή της Αλίκης και των δύο μικρότερων αδερφών της Αντώνη και Τάκη σε μια μονοκατοικία κοντά στον σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα».

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram