Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Το να βαλτώνεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας»

15 ΜΑΪΟΥ 2019 | Lilipop Team

Σε συνέντευξή του στη Secret, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μίλησε για την πορεία του στο τραγούδι και όχι μόνο, «Η σκληρή δουλειά, η επίπονη μελέτη και η συνεχής προσπάθεια» είναι τα μυστικά που κρύβονται πίσω από την επιτυχία του, όπως αποκαλύπτει, αφού θεωρεί ότι «τίποτα δεν δίνεται δωρεάν. Το ταλέντο από μόνο του μπορεί να είναι σημαντικό, αλλά δεν σε πάει πουθενά».

Στην ερώτηση αν θυμώνει που άνθρωποι εκτός του χώρου ασχολούνται με το τραγούδι, λέει: «Όχι, διότι αυτό πλέον δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας και, αφού δεν είναι παράνομο, είναι μάταιο να θυμώνει κανείς. Σημασία έχει τι μένει ως τραγούδι στη συλλογική μνήμη».

Ο ίδιος εξοργίζεται με δυο πράγματα, την απάτη και τον ερασιτεχνι­σμό, αν και προσπαθεί να το αποφύγει, «Είκοσι χρόνια στον χώρο, προστατεύομαι όσο καλύτερα μπορώ και δεν αφήνω πια τον εαυτό μου να εξοργίζεται. Η Τέχνη είναι πάντα υπό κρίση. Δεν μπορεί να γίνεται διαφορετικά. Ποιος έχει το αλάθητο για να καθορίσει απόλυτα τι είναι στην Τέχνη ποιοτικό και τι όχι; Αυτό που όντως κάνει τη διαφορά είναι η αισθητική. Και η αισθητική είναι παιδεία. Γι’ αυτό και οι άνθρωποι μεταξύ μας αξιολογούμε διαφορετικά την Τέχνη και επιλέγουμε από αυτή διαφορετικά πράγματα».

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram