Ατομικό banoffee στη χύτρα ταχύτητας

12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 | Lilipop Team

Συστατικά

Για το dulce de leche

  • 4 ζαχαρούχα γάλατα
  • 3-4 λίτρα νερό

Για το banoffee

  • 150 γρ. μπισκότα σοκολάτας
  • 400 γρ. dulce de leche
  • 1 μπανάνα
  • 100 γρ. σαντιγί
  • 50 γρ. κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση

Για το dulce de leche

  • Τοποθετούμε τα 4 γάλατα στη χύτρα ταχύτητας.
  • Καλύπτουμε με το νερό και μεταφέρουμε στη φωτιά.
  • Κλείνουμε το καπάκι, γυρίζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.
  • Αποσυμπιέζουμε τη χύτρα, αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  • Συντηρούμε για 1-2 μήνες σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το banoffee

  • Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα μοιράζουμε σε 4 ποτήρια.
  • Ανοίγουμε το ένα dulce de leche και το μοιράζουμε σε όλα τα ποτήρια.
  • Κόβουμε μια μπανάνα και τη μοιράζουμε στα ποτήρια.
  • Μοιράζουμε τη σαντιγί, την κουβερτούρα και σερβίρουμε.

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram