Αβοκάντο τοστ με αυγά scrambled

17 ΜΑΪΟΥ 2019 | Lilipop Team

Συστατικά

Για τα αυγά

  • 75 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο + έξτρα για το σερβίρισμα

Για τα τοστ

  • 2 φέτες ψωμί
  • 1 αβοκάντο
  • λίγες σταγόνες χυμό λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα αυγά

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
  • Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι ή με ένα σύρμα χειρός.
  • Όταν βράσει η κρέμα, ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι, και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα ή μία μαρίζ για 2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά. Προσέχουμε να μην παραψήσουμε τα αυγά.
  • Τέλος, προσθέτουμε –εκτός φωτιάς– το βούτυρο και το σχοινόπρασο, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφαιρούμε από το τηγάνι.

Για τα τοστ

  • Φρυγανίζουμε ελαφρά το ψωμί και μοιράζουμε από πάνω τα αυγά.
  • Αφαιρούμε το κουκούτσι από το αβοκάντο. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, αφαιρούμε τη σάρκα από το αβοκάντο και πετάμε τη φλούδα.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και το μοιράζουμε πάνω από τα αυγά με λίγο χυμό λάιμ, αλάτι, και πιπέρι.
  • Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram