Γλυκές Συνταγές

Αφράτα κρουασανάκια γεμιστά για να συνοδεύσετε τον καφέ σας

11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 | Lilipop Team

Ξεκινήστε την εβδομάδα σας και την ημέρα σας φτιάχνοντας αφράτα κρουασανάκια γεμιστά, ιδανικά για να συνοδεύσετε τον καφέ σας. Δείτε τι θα χρειαστείτε…

[debug] Ad Section: div-gpt-ad-1544976473763-0-1338603954

Υλικά για 6 άτομα

Για τη ζύμη

4 κούπες ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ‏χλιαρό γάλα
30 γρ. ‏μαγιά νωπή
1 ‏αβγό ολόκληρο + 1 ασπράδι
1/2 κούπα ‏καλαμποκέλαιο και βούτυρο
1 κ.γ. ‏ζάχαρη
1/2 κ.γ. ‏αλάτι

Για τη γέμιση

[debug] Ad Section: div-gpt-ad-1544976473763-1-582610194

πραλίνα φουντουκιού

[debug] Ad Section: div-gpt-ad-1544976473763-2-33490877

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε το γάλα, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύετε καλά για να διαλυθεί. Προσθέτετε το ολόκληρο αβγό, το ασπράδι, το μείγμα καλαμποκέλαιου-βουτύρου, το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μια ζύμη εύπλαστη, που να μην κολλάει στα χέρια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε ένα στρογγυλό φύλλο, το κόβετε πρώτα στα 4 και μετά στα 8 (τρίγωνα σαν πίτσα). Στο φαρδύ μέρος βάζετε λίγη πραλίνα και τυλίγετε από το φαρδύ προς το στενό, τραβώντας την μύτη, μέχρι να κλείσει το κρουασανάκι. Τοποθετείτε τα κρουασανάκια σε λαμαρίνα που έχετε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν καλά. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Γλυκές Συνταγές

Cake με καφέ και επικάλυψη καραμέλας

19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 | Lilipop Team

Υλικά για 6-8 άτομα

[debug] Ad Section: div-gpt-ad-1544976473763-0-979497005

Για το κέικ

-2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
-1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
-2 φλιτζάνια ζάχαρη κρυσταλλική
-1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
-2 αβγά
-1 φλιτζάνι ξινόγαλα ή γάλα πλήρες
-2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-1 κουταλάκι του γλυκού λευκό ξίδι
-1/2 φλιτζάνι ζεστό καφέ εσπρέσο ή νες καφέ

Για την επικάλυψη καραμέλας

-300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
-180 γραμμάρια ζάχαρη
-120 γραμμάρια γλυκόζη ή μέλι
-75 γραμμάρια βούτυρο
-βανίλια

[debug] Ad Section: div-gpt-ad-1544976473763-1-621118975

Εκτέλεση

[debug] Ad Section: div-gpt-ad-1544976473763-2-1929074211

Για το κέικ

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το κακάο και το αλάτι. Αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τη ζάχαρη μαζί με το ηλιέλαιο. Ανακατέψτε μέσα στο μείγμα της ζάχαρης, τα αυγά, το ξινόγαλα και τη βανίλια μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Προσθέτετε τον καφέ και το λευκό ξίδι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Με το μίξερ ανακατεύετε τα υγρά συστατικά με το μείγμα που έχει το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα πηχτό ρευστό μείγμα για κέικ. Μοιράζετε το μείγμα σε 2 κυκλικές φόρμες για κέικ. Για να ξεκολλήσει το κέικ εύκολα βάζετε στον πάτο της κάθε φόρμας μια λαδόκολλα.

Ψήνετε στο μεσαίο ράφι για 30-40 λεπτά. Αφήστε τα 2 κέικ να κρυώσουν στη σχάρα. Με ένα λεπτό μαχαιράκι ξεκολλάτε το κέικ από τα τοιχώματα και το αναποδογυρίζετε για να πέσει
από τη φόρμα. Αφήνετε να κρυώσουν καλά και γλασάρετε εσωτερικά το κέικ με την καραμέλα. Όταν παγώσουν τα κέικ παίρνετε τον πρώτο δίσκο κέικ και καλύπτετε με την μισή ποσότητα καραμέλας, καλύπτετε με τον δεύτερο δίσκο και καλύπτετε το κέικ με την υπόλοιπη καραμέλα.

Για την επικάλυψη καραμέλας

Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με τη γλυκόζη και τη βανίλια. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τη ζάχαρη και τη βάζετε στη φωτιά μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα χωρίς να καεί. Αδειάζετε το μείγμα της κρέμας γάλακτος μέσα στη καραμέλα και αφήνετε να βράσει και μετά από λίγο αποσύρετε από τη φωτιά. Όταν η θερμοκρασία πέσει ρίχνετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα. Τοποθετείτε σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και φυλάτε στο ψυγείο.


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram


Τρέχον άρθρο | Γλυκές Συνταγές

Αφράτα κρουασανάκια γεμιστά για να συνοδεύσετε τον καφέ σας

Τρέχον άρθρο | Γλυκές Συνταγές

Cake με καφέ και επικάλυψη καραμέλας