Smart Cook

Η συνταγή για την πεντανόστιμη κλασική ιταλική σαλάτα της Monica Bellucci

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 | Lilipop Team

Η ιταλική κουζίνα έχει καταφέρει να κατακτήσει τον κόσμο κυρίως για ζυμαρικά την πίτσα και το ριζότο, όμως περιλαμβάνει και νόστιμες υγιεινές σαλάτες. H Monica Bellucci, όπως έχει παραδεχτεί πρόσφατα, για βραδινό με πολύ λίγες θερμίδες επιλέγει μια πεντανόστιμη κλασική ιταλική σαλάτα.

[debug] Ad Section: div-gpt-ad-1544976473763-0-1351503855

Δείτε παρακάτω τη συνταγή της αγαπημένης σαλάτας που επιλέγει η Ιταλίδα καλλονή για τις μέρες που θέλετε να φάτε κάτι ελαφρύ.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

-100 γρ. σπανάκι πλυμένο και κομμένο σε μπουκιές.
-100 γρ. σαλάτα λολο ρόσο
-1 μέτρια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
-5 ραπανάκια κομμένα σε φετούλες
-1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
-1 κ.σ. κουκουνάρι
-1 κ. γλ. τριμμένη παρμεζάνα

Ντρέσινγκ:

[debug] Ad Section: div-gpt-ad-1544976473763-1-1938296063

-4 κ.σ. κόκκινο ξύδι
-1 κ.σ. λάδι
-Αλατοπίπερο
-1 κ. γλ. ρίγανη

[debug] Ad Section: div-gpt-ad-1544976473763-2-274382792

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ. Βάζουμε τα υλικά του ντρέσσινγκ στο μπλέντερ μαζί με μια κ.σ. νερό, χτυπάμε για 1΄και το ρίχνουμε στα λαχανικά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε από πάνω το τυρί.

Καλή απόλαυση!


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram


Smart Cook

Τάρτα με προσούτο και σπανάκι

17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 | Lilipop Team

Δοκιμάστε να φτιάξετε σήμερα μία αλμυρή, πεντανόστιμη συνταγή: τάρτα με προσούτο και σπανάκι. Δείτε τι θα χρειαστείτε:

[debug] Ad Section: div-gpt-ad-1544976473763-0-1712033507

Υλικά για 6 άτομα

-1 φύλλο ζύμης για τάρτες
-250 γραμμάρια τυρί ταλαγάνι κομμένο σε φέτες
-1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
-10 φέτες προσούτο (ψημένες στο φούρνο για 3 λεπτά)
-100 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
-3 πράσα ψιλοκομμένα (το λευκό μέρος και το τρυφερό πράσινο μέρος)
-4 αυγά χτυπημένα
-2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-1 πρέζα μοσχοκάρυδο
-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-1 ματσάκι μάραθο
-αλάτι
-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

[debug] Ad Section: div-gpt-ad-1544976473763-1-1853250385

Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφουμε με βούτυρο την ταρτιέρα και στρώνουμε το φύλλο. Ό,τι περισσεύει από το φύλλο και εξέχει προς τα έξω, το κόβουμε και τρυπάμε το φύλλο σε κάποια σημεία με ένα πιρούνι. Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί.
Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα το πράσο και τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Προσθέτουμε στο σπανάκι τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και το προσούτο και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα στην ταρτιέρα. Πάνω από το μείγμα στρώνουμε το τυρί και το προσούτο. Βάζουμε την τάρτα στο φούρνο να ψηθεί για 35 λεπτά.


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram


[debug] Ad Section: div-gpt-ad-1544976473763-2-1853250385

Τρέχον άρθρο | Smart Cook

Η συνταγή για την πεντανόστιμη κλασική ιταλική σαλάτα της Monica Bellucci

Τρέχον άρθρο | Smart Cook

Τάρτα με προσούτο και σπανάκι