Smart Cook

Μελιτζάνες γεμιστές με μανιτάρια

17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 | Lilipop Team

Μία ξεχωριστή πρόταση για ένα λαχταριστό και αγαπημένο, λαδερό φαγητό!

Υλικά:

  • 4 στρογγυλές μελιτζάνες
  • 300 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 40 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε για 10 λεπτά το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε. Κόβουμε το επάνω μέρος κάθε μελιτζάνας, αδειάζουμε το περιεχόμενο και το ψιλοκόβουμε. Αλατίζουμε το εσωτερικό της μελιτζάνας, τις αλείφουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά.
  • Κόβουμε το κοτσάνι από την πιπεριά, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε  το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σοτάρουμε την πιπεριά μαζί με την ψιλοκομμένη σάρκα μελιτζάνας, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Σοτάρουμε με το υπόλοιπο λάδι τα μανιτάρια για μερικά λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και τα προσθέτουμε στο ρύζι.
  • Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, ρίχνουμε από πάνω το τυρί, τοποθετούμε τα καπάκια τους και ψήνουμε στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram


Smart Cook

Ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας

21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 | Lilipop Team

Πέμπτη σήμερα και σας προτείνουμε ένα πεντανόστιμο πιάτο για το μεσημεριανό σας τραπέζι. Δείτε παρακάτω πώς θα φτιάξετε ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας.

Υλικά για 4 άτομα

-800 γραμμάρια χοιρινά φιλετάκια (από ψαρονέφρι)
-100 γραμμάρια βούτυρο
-200 ml λευκό κρασί
-1 κρεμμύδι ξερό μέτριο, ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-1 1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
-1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι
-πιπέρι
-300 γραμμάρια μουστάρδα

Εκτέλεση

Σε ξύλο κοπής αλατοπιπερώνετε τα χοιρινά φιλετάκια. Στη συνέχεια ρίξτε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και αφήστε να ζεσταθεί καλά. Σοτάρετε τα χοιρινά φιλετάκια για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά και προσθέστε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήστε με το κρασί, αφήστε να τραβήξουν τα υγρά και προσθέστε τη μουστάρδα και αφήνετε να μαγειρευτεί για περίπου 30 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία. Εάν η σάλτσα σφίξει προσθέστε λίγο κρασί ακόμα. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο το βγάζετε από την εστία και συνοδεύετε αν θέλετε με ρύζι.

Τρέχον άρθρο | Smart Cook

Μελιτζάνες γεμιστές με μανιτάρια

Τρέχον άρθρο | Smart Cook

Ψαρονέφρι με σάλτσα μουστάρδας