Μελιτζάνες γεμιστές με μανιτάρια

17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 | Lilipop Team

Μία ξεχωριστή πρόταση για ένα λαχταριστό και αγαπημένο, λαδερό φαγητό!

Υλικά:

  • 4 στρογγυλές μελιτζάνες
  • 300 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 40 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Βράζουμε για 10 λεπτά το ρύζι σε αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε. Κόβουμε το επάνω μέρος κάθε μελιτζάνας, αδειάζουμε το περιεχόμενο και το ψιλοκόβουμε. Αλατίζουμε το εσωτερικό της μελιτζάνας, τις αλείφουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15 λεπτά.
  • Κόβουμε το κοτσάνι από την πιπεριά, αφαιρούμε τους σπόρους και την κόβουμε σε μικρούς κύβους. Ψιλοκόβουμε  το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Σοτάρουμε την πιπεριά μαζί με την ψιλοκομμένη σάρκα μελιτζάνας, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 3 κ.σ. ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ρύζι και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.
  • Σοτάρουμε με το υπόλοιπο λάδι τα μανιτάρια για μερικά λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και τα προσθέτουμε στο ρύζι.
  • Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, ρίχνουμε από πάνω το τυρί, τοποθετούμε τα καπάκια τους και ψήνουμε στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram