Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη: Events και παραστάσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 | Lilipop Team

Μπήκαμε στον μήνα των Χριστουγέννων και η Θεσσαλονίκη, όπως κι άλλες πόλεις της Ελλάδας, έχει βάλει τα γιορτινά της. Μάλιστα η πολιτιστική ατζέντα της πόλης είναι γεμάτη και για εσάς που θα βρίσκεστε αυτές τις γιορτές στη συμπρωτεύουσα έχετε πολλά να δείτε και να κάνετε.

Αρχικά η έκθεση για τους «12 Άθλους του Ηρακλή» στο θεματικό πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας, και η ηλεκτρονική έκθεση για τα “εικονικά” – σε οθόνες έργα του Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ «Van Gogh Alive – The experience») “τρέχουν” ήδη στις εγκαταστάσεις της (Περίπτερο 1 και 12 αντίστοιχα στη ΔΕΘ) αλλά και ο “Αστερόκοσμος”– η ετήσια “εικονική πραγματικότητα” Χριστουγέννων, ξεκινάει από το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, με το κόστους το εισιτηρίου να ανέρχεται στα 7 ευρώ  ενώ θα διαρκέσει έως τις 6 Ιανουαρίου.

Στη συνέχεια χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ’όλον τον κόσμο θα ακουστούν από τα παιδιά της παιδικής-νεανικής χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 20.00 στο Μέγαρο Μουσικής (ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΡΙΑΔΗΣ Μ2). Τιμές εισιτηρίων: 10 € , 5 € (μειωμένο).

“Κλασσικά” με τη “Λίμνη των κύκνων” (ιστορία που ξεκινά από τα ρωσικά λαϊκά παραμύθια ως έναν αρχαίο γερμανικό μύθο που ο Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι έντυσε στα 1876 με τη μοναδική μουσική του και το μεταμόρφωσε σε ένα διαχρονικό μπαλέτο) τα Κρατικά μπαλέτα της Μόσχας φέρνουν το μπαλέτο στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 8 και 9 Δεκεμβρίου στις 21.00 και τις 19.00 αντίστοιχα. Εισιτήρια 45 € , 40 € , 35 € , 25 € , 20 € .

Και τέλος μπορείτε να απολαύσετε το Σεξπιρικό “Χειμωνιάτικο παραμύθι” στο ΚΘΒΕ. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Ρουμάνος Σίλβιου Πουρκαρέτε.

Τετάρτη – Σάββατο στις 20.30 και Κυριακή στις 19.00, στο θέατρο της ΕΜΣ.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram