Τα τελευταία χρόνια η Gwyneth Paltrow πέρα από την υποκριτική ασχολείται ενεργά και με τον χώρο του wellness. Έχει το δικό της site, γυμνάζεται συστηματικά και δίνει τέλεια tips για όμορφο σώμα και καλή υγεία.

Από τα τελευταία της βήματα είναι και η μαγειρική. Αν σου αρέσει το brunch, αξίζει να συνεχίσεις να διαβάζεις και να εμπιστευτείς την Gwyneth. Η ίδια προτείνει τρεις συνταγές για υγιεινό brunch που μπορείς άνετα να απολαύσεις, ακόμα και αν ακολουθείς την πιο αυστηρή δίαιτα.

Detox smoothie με blueberries

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες.

Υλικά (1 μερίδα):

-1/2φλ. blueberries κατεψυγμένα
-1/2φλ. κουνουπίδι κατεψυγμένο
-1κ. σούπας βούτυρο αμυγδάλου
-3/4φλ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
-1 χουρμάς, καθαρισμένος και ψιλοκομμένος
-Χυμός από 1/2 λάιμ

Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ χτύπησε όλα τα υλικά μέχρι να λιώσουν.

Veggie scramble eggs στην πιο light εκδοχή τους.

Υλικά (2 μερίδες):

-2κ. σούπας ελαιόλαδο
-1/4φλ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-2φλ. σπανάκι baby
-Αλατοπίπερο για τη γεύση
-4 μεγάλα αυγά χτυπημένα

Εκτέλεση:

Πρόσθεσε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 25εκ. Ζέστανε το λάδι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
Πρόσθεσε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αλατοπίπερο και σόταρέ τα. Έπειτα, βάλε το σπανάκι μέσα στο τηγάνι και σόταρε μέχρι να μαραθεί. Βάλε στα αυγά αλατοπίπερο και πρόσθεσέ τα μέσα στο τηγάνι. Στη διάρκεια που τα αυγά θα ψήνονται, προσπάθησε να τα σπας και να τα ανακατεύεις με μια σπάτουλα. Όταν είναι έτοιμα χώρισε το φαγητό σε δύο πιάτα.

Pudding με ρύζι και γάλα καρύδας

Μια γλυκιά συνταγή που σύμφωνα με τη Gwyneth θα βοηθήσει στην καλή υγεία του στομάχου.

Υλικά (2 μερίδες):

-1/2φλ. μαύρο ρύζι
-2φλ. νερό
-1/2φλ. + 2κ. σούπας γάλα αμυγδάλου
-1 χουρμάς, καθαρισμένος και ψιλοκομμένος
-1/4κ. γλυκού αλάτι
-1/2 μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ανάκετεψε το ρύζι, το νερό, 1/2φλ. γάλα καρύδας, το χουρμά και το αλάτι. Αφού πάρουν μια βράση, μείωσε τη θερμοκρασία, κάλυψε το κατσαρολάκι με ένα καπάκι και άφησέ τα να σιγοβράσουν για 45 λεπτά ανακατεύοντας μια στο τόσο για να μην κολλήσει το ρύζι. Μοίρασε το φαγητό σε δύο πιάτα, πρόσθεσε πάνω από το καθένα από 1κ. σούπας γάλα καρύδας και μάνγκο.