Τρεις ημέρες γιορτής και αγάπης για τα παιδιά, και το Lilipop όπως και εγώ προσωπικά, δεν θα μπορούσαμε να μην είμαστε στο πλευρό του «Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου», συμβάλλοντας με όποιον τρόπο μπορούμε, στο σπουδαίο έργο τους.

Πραγματικά η δράση  των «Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος», όταν ενημερωθείς για αυτή, είναι συγκινητική. Η αγάπη και η ζεστασιά που δίνουν σε παιδιά που έχουν ανάγκη, μέσα από μία οργανωμένη δουλειά επιστημόνων, ειδικών, μα πάνω από όλα Ανθρώπων, με Α κεφαλαίο, που βοηθάνε αφιλοκερδώς και στηρίζουν οικονομικά το όραμα και το έργο των «Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος», είναι άξια πολλών συγχαρητηρίων.

Βρέθηκα πριν από λίγες μέρες στο «Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου» μαζί με τους συνεργάτες μου, για να μας μιλήσουν για τη δράση τους, για τα όσα ετοιμάζουν, και οι στιγμές που ζήσαμε μαζί τους, δεν περιγράφονται με λόγια.

View this post on Instagram

Καλημέρα σε όλους!!! Μια όμορφη Πέμπτη!! ( Κάντε το Καλό στους Άλλους-Δώστε Αγάπη-θα Επιστρέψει σε εσάς με Απρόσμενους Τρόπους ) Από την χθεσινή μας πολύ όμορφη Επίσκεψη με συνεργάτες Σε ένα από τα Παιδικά Χωριά SOS στο Πλαγιάρι και αρκετή Αγάπη!!! #hello #myfriends #wishu #beautiful #thursday #goodvibes #only #visit #childrensvillage #with @sandraki_ @pinelopitolakidou #mypartners #givelove #dogoodtoothers🙏 #willreturntoyou #inunexpectedways #loveu #missyou ❤️❤️❤️❤️😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘🙋

A post shared by Ιωαννα Λιλη (@ioanna_lili) on

Το “Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου” είναι το δεύτερο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί από το 1997. Εγκαινιάσθηκε τον Οκτώβριο του 1998 από τον τ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, ενώ οικοδομήθηκε σε μία έκταση 29 στρεμμάτων, η οποία αποκτήθηκε το 1991 χάρις στο κληροδότημα LEON PISANI.

Αποτελείται από 10 σπίτια οικογενειών SOS για 60 παιδιά, το σπίτι του Διευθυντή, το σπίτι των Θείων, το σπίτι για τα εργαστήρια και το Κοινοτικό όπου στεγάζονται γραφεία, βιβλιοθήκη, μελετητήριο κλπ. Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, γήπεδα, 2 παιδικές χαρές και το ανοικτό θέατρο ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ.

Απασχολούνται 27 άτομα σε ημερήσια βάση (επιστημονικό, παιδαγωγικό και διοικητικό προσωπικό) και το σύνολο των κτιριακών εγκαταστάσεων είναι 3.500 τμ.

Τι να πρωτοπείς για το Κ.Σ.Π.Ο (Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Θεσσαλονίκης) που όπως και άλλα αντίστοιχα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, δίνουν δύναμη σε γονείς που δυσκολεύονται στην καθημερινότητα, να μεγαλώσουν αξιοπρεπώς τα παιδιά τους, προσφέροντάς τους καθημερινά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους , όλα όσα χρειάζονται για την πνευματική και σωματική «καλλιέργειά» τους.

 

7, 8 και 9 Δεκεμβρίου! Τρεις ημέρες γιορτής και αγάπης για τα παιδιά, και όλοι πρέπει να είμαστε εκεί, στο μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Bazaar, που ετοιμάζει τα «Παιδικό Χωριά SOS Πλαγιαρίου», υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και θα διεξαχθεί στο Φουαγιέ του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

Τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να χαρούν μέσα από μεγάλη ποικιλία δώρων, παράλληλες δράσεις για τα παιδιά, συμβάλλοντας έτσι, στο σπουδαίο έργο των ιθυνόντων του «Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου)!