5 βήματα για να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση

14 ΜΑΪΟΥ 2019 | Lilipop Team

Είναι πιο εύκολο απ’ όσο φαίνεται και απ’ όσο φαντάζεσαι. Ακόμα κι αν θεωρείς πως διανύεις μία περίοδο πολύ άσχημη για την ψυχολογία σου καλό θα ήταν να αναγνωρίσεις τα σημάδια και να γυρίσεις το παιχνίδι υπέρ σου.

Βάλε τον εαυτό σου σε πρώτο πλάνο. Για να είσαι καλά με τους γύρω σου πρέπει να είσαι αρχικά καλά μέσα σου. Πρώτα θα τα βρεις με τον εαυτό σου και στη συνέχεια θα τα βρεις με τους υπόλοιπους. Η χαμένη σου αυτοπεποίθηση θα επανέλθει και αμέσως η ζωή σου θα αλλάξει προς το καλύτερο.

ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Μην αφήνεις τα αρνητικά συναισθήματα να σε καταβάλλουν. Οι δύσκολες στιγμές θα είναι πολλές αλλά θα περνούν γρηγορότερα αν τις βιώνεις με ψυχραιμία.

ΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ

Έρευνες έχουν δείξει ότι η σωστή στάση σώματος επηρεάζει τόσο τον τρόπο που βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας όσο και τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι. Μην καμπουριάζεις, τέντωσε το στήθος σου, περπάτα με άνεση και σιγουριά.

ΚΟΠΛΙΜΕΝΤΑ

Μην φοβάσαι να κάνεις και να δέχεσαι κοπλιμέντα. Σε καμία περίπτωση να μην είσαι ψεύτικη. Δείξε ενδιαφέρον κι αν κάτι σου αρέσει μη διστάσεις να το πεις.

ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ

Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε συγκρίνει αλλά ούτε και να το κάνεις εσύ η ίδια στον εαυτό σου. Είσαι μοναδική και καλό θα ήταν να το θυμάσαι συχνά.

ΒΟΗΘΕΙΑ

Το να ζητήσεις βοήθεια δε σε καθιστά αδύναμη. Οι γυναίκες με αυτοπεποίθηση δε διστάζουν να απευθυνθούν σε κάποιον άλλο αν δεν ξέρουν ή αν δεν προλαβαίνουν.

 

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram