Τα 5 tips για να αποφύγεις τον καβγά με τον σύντροφό σου

9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 | Lilipop Team

Οι σχέσεις συνήθως αρχίζουν με την αίσθηση ότι έχετε πεταλούδες στο στομάχι. Όλα είναι καλά, ωραία και υπέροχα. Συμφωνείτε με έναν μαγικό τρόπο στα πάντα με τον σύντροφο σας και συμβιβάζεστε.

Όταν όμως η σχέση περάσει το στάδιο που όλα είναι μέλι γάλα, θα αρχίσουν να φαίνονται οι διαφορές στους χαρακτήρες σας που συνεπάγονται και διαφορετικές προσεγγίσεις σε όλα τα θέματα.

Η σχέση, όπως καταλαβαίνετε, θα  δοκιμαστεί. Αν έχετε υγιή επιχειρήματα,  μπορείτε πραγματικά να μάθετε ο ένας από τον άλλο.

Η ψυχίατρος  Dr Gail Saltz στο New York Presbyterian Hospital εξηγεί ότι το να συζητάς με επιχειρήματα απαιτεί δεξιότητες που χρειάζονται χρόνο να οικοδομήσουμε.

Αυτές είναι πέντε από τις προτάσεις της:

·        Μην επιμένετε ότι έχετε δίκιο

·        Μιλήστε το συντομότερο μόλις αισθανθείτε ότι αρχίζετε να θυμώνετε.

·        Ακούστε τον άλλον

·        Μην αλλάζετε το θέμα

·        Μην πείτε κάτι που θα μετανιώσετε

Σε μια σχέση πάντα υπάρχουν προκλήσεις και συγκρούσεις. Και οι δύο σύντροφοι θέλουν να ακουστούν και να γίνουν κατανοητοί, να εκφράσουν τις ανάγκες τους, τα πάθη τους και να αναγνωριστούν για αυτό που είναι.

Τα ζευγάρια που συζητούν επιτυγχάνουν να ακουστούν οι επιθυμίες τους. Όταν γίνει αυτό εποικοδομητικά, ακόμη κι αν γίνεται έντονα, δεν τσακώνονται. Προσπαθήστε να ακούτε και να σέβεστε ο ένας τον άλλον και θα είστε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram