Πώς να πείσουμε το παιδί να τακτοποιήσει το δωμάτιό του;

14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 | Lilipop Team

Η αλήθεια είναι ότι σε πολλούς δεν αρέσει να τακτοποιούν το σπίτι πολύ περισσότερο τα παιδιά.

Αρχικά θα πρέπει να δούμε γιατί δεν αρέσει στα παιδιά να τακτοποιούν το δωμάτιό τους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι δεν είναι κάτι ευχάριστο. Επομένως, αν κάνετε αυτή τη διαδικασία πιο διασκεδαστική, είναι μια καλή λύση. Βάλτε μουσική και χορέψτε κάνοντας τις δουλειές , διοργανώστε έναν αγώνα ανάμεσα στα παιδιά για το ποιος θα τακτοποιήσει πρώτος το δωμάτιό του ή βοηθήστε το παιδί σας αντιμετωπίζοντας την τακτοποίηση ως μια εμπειρία να δεθείτε περισσότερο – πέρα από το γεγονός ότι δύο ζευγάρια χέρια επιταχύνουν τη διαδικασία.

Επίσης, η τακτοποίηση του δωματίου συχνά αποσπά τα παιδιά από αυτό που θα προτιμούσαν να κάνουν. Ένας καλός τρόπος για να το αντιμετωπίσετε αυτό είναι να κανονίσετε πώς κάποια συγκεκριμένη ώρα θα ώρα τακτοποίησης. Όσο περισσότερο γίνεται μέρος της καθημερινής ζωής τους, τόσο ευκολότερα θα το δεχτούν τα παιδιά.

Από πρακτικής άποψης, αναφέρει η Sarah Ockwell Smith στο βιβλίο της «Δεν θέλουν τιμωρία, αγάπη θέλουν» προσπαθήστε να διευκολύνετε τα πράγματα για τα παιδιά σας. Αγοράστε διάφορα κουτιά για να αποθηκεύουν τα πράγματά τους και ορίστε το μέρος στο οποίο θα μπαίνει το καθετί, λαμβάνοντας υπόψη το ύψος τους και μέχρι που μπορούν να φτάσουν.

Καλή ιδέα είναι επίσης να εξηγήσετε στα παιδιά σας γιατί χρειάζεται να τακτοποιούν. Φωτογραφίες που δείχνουν τα ακάρεα της σκόνης μπορεί να είναι αρκετά αποτελεσματικές. Μπορείτε επίσης να τονίσετε ότι είναι ευκολότερο να βρουν τα πράγματά τους και να έχουν χώρο να καθίσουν να παίξουν με τους φίλους τους , να ζωγραφίσουν και να κάνουν τα μαθήματά τους αν είναι τακτοποιημένο το δωμάτιό τους.

Σκεφτείτε όμως και πώς αισθάνονται. Οπότε δείξτε τους λίγη κατανόηση. «Ούτε και σε μένα αρέσει να τακτοποιώ. Είναι βαρετό, δεν είναι; » Μια καλή λύση είναι να προτείνετε κάτι διασκεδαστικό που μπορείτε να κάνετε μαζί όταν θα έχουν τελειώσει.

 

Είναι σημαντικό να μη δίνετε ανταμοιβή στο παιδί σας επειδή τακτοποίησε το δωμάτιό του. Η τακτοποίηση είναι μέρος του να ζεις μέσα σε μια οικογένεια. ‘Ολοι πρέπει να βοηθούν. Οι ενήλικες δεν παίρνουν καμία ανταμοιβή για να το κάνουν, και δεν θα έπρεπε να παίρνουν ούτε και τα παιδιά. Τέλος, σκεφτείτε τι θέλετε να πετύχετε όταν ασχολείστε με το θέμα της τακτοποίησης.

Τι θέλετε να μάθει το παιδί σας από εσάς. Αν θέλετε να τακτοποιεί το δωμάτιό του, τότε και το δικό σας δωμάτιο πρέπει να είναι τακτικό.

Πηγή: mothersblog.gr


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram