Πως μπορείτε να αποφύγετε φυσικά τα τσιμπήματα εντόμων αυτό το καλοκαίρι

28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 | Lilipop Team

Το πρόβλημα των εντόμων γίνεται ολοένα και πιο έντονο αυτές τις μέρες. Εάν θέλετε να τα αποφύγετε, χωρίς να επιβαρύνετε το χώρο σας με χημικά και εντομοκτόνα, σάς προτείνουμε τα πιο αποτελεσματικά, φυσικά tips για να τα ξεφορτωθείτε με ασφάλεια.

Κουνούπια και σκνίπες

Για να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά τσιμπήματα των εντόμων και κυρίως των κουνουπιών, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Αιθέρια έλαια που απομακρύνουν τα έντομα είναι ο ευκάλυπτος, το λεμονόχορτο, ο κέδρος, η μέντα, η σιτρονέλα, το γεράνι, το γαριφαλέλαιο, το πατσουλί και η λεβάντα. Μπορείτε όμως να επιλέξετε και την χρήση ακόμη πιο φυσικών εντομοαποθητικών, όπως τα φύλλα ευκάλυπτου που απομακρύνουν μύγες και κουνούπια, βασιλικούς, δάφνες και γαρυφαλλιές, ξύδι σταφυλιού και θυμάρι.

Ο δρ. Έρικ Μπλοκ, καθηγητής Χημείας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ειδικός σε θέματα οργανικής, τροφικής και γεωργικής χημείας, υποστηρίζει ότι είναι αποτελεσματικό, αφού σάς τσιμπήσει ένα κουνούπι, να τρίψετε το σημείο με κρεμμύδι.

Μέλισσες και σφήκες

Αποφύγετε να πηγαίνετε κοντά σε λουλούδια, θάμνους, κήπους και μην φοράτε έντονα αρώματα. Αν, ωστόσο, σας τσιμπήσει μέλισσα ή σφήγκα, απομακρύνετε από το δέρμα ολόκληρο το κεντρί της γρήγορα με ένα τσιμπιδάκι, ζουλώντας την περιοχή του τσιμπήματος. Μετά βάζετε στο σημείο ένα παγάκι, κρύα κομπρέσα ή στικ αμμωνίας. Αν διαπιστώσετε αλλεργική αντίδραση (π.χ. υπόταση, έντονη εφίδρωση, δύσπνοια και μελάνιασμα) ζητήστε άμεσα τη συμβουλή γιατρού.

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram