Ψυχολογία

Χρήσιμες συμβουλές για να κοιμηθείτε ήρεμοι

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 | Lilipop Team

Η ζωή όλων μας έχει γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς και τελικά όταν έρχεται το βράδυ και η στιγμή της ανάπαυσης η αδρεναλίνη βρίσκεται στα ύψη και τελικά δεν μας παίρνει ο ύπνος.

[debug] Ad Section: div-gpt-ad-1544976473763-0-713368949

Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως ο εγκέφαλος σας είναι ένας μυς και ως εκ τούτου, μετά από ώρες συνεχούς εργασίας απαιτείται ανάπαυση αλλά κυρίως χαλάρωση. Και εδώ κάπου πρέπει να προβληματιστείτε γιατί το να κοιμάστε με σκέψεις και προβλήματα δεν σας επιτρέπει να ξεκουραστείτε πραγματικά.

Πώς όμως θα μπορέσετε να φτάσετε σε μια κατάσταση απόλυτης χαλάρωσης και να κοιμηθείτε ήρεμοι;

Αρχικά δημιουργείστε μια βραδινή ρουτίνα πριν πάτε για ύπνο.

Η επανάληψη ορισμένων ενεργειών δημιουργεί μια αίσθηση άνεσης, ικανή να μειώσει τις εντάσεις. Για παράδειγμα η συνήθεια να ακούτε χαλαρωτική μουσική πίνοντας κάποιο αφέψημα δημιουργεί μια κατάσταση χαλάρωσης και βοηθάει στην απομόνωση των άσκημων σκέψεων.

[debug] Ad Section: div-gpt-ad-1544976473763-1-710845941

Ένα άλλο ευεργετικό αποτέλεσμα, ειδικά αν οι αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα τείνουν να επαναληφθούν, είναι να διατηρήσετε ένα είδος ημερήσιου ημερολογίου, στο οποίο θα αναγράφονται τα γεγονότα και οι αντιδράσεις σας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

[debug] Ad Section: div-gpt-ad-1544976473763-2-478657040

Αναπνεύστε βαθιά και εκπνεύστε σαν να δημιουργείτε φυσαλίδες. Μια καλή τεχνική για να χαλαρώσετε είναι να αναπνέετε βαθιά και να εκπνέετε αργά σαν να θέλετε να δημιουργήσετε φυσαλίδες.

Και μια τελευταία συμβουλή είναι να απενεργοποιήσετε οποιοδήποτε τηλέφωνο ή άλλη συσκευή που μπορεί να σας αποσπάει την προσοχή από την απόλυτη χαλάρωση.


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram


Ψυχολογία

Τα ταξίδια φέρνουν πιο κοντά τα ζευγάρια!

10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019 | Lilipop Team

Τα ταξίδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανακαλύψετε εάν τελικά μπορείτε να συνυπάρξετε με τον σύντροφό σας.

[debug] Ad Section: div-gpt-ad-1544976473763-0-59954804

Σύμφωνα με μια έρευνα του U.S. Travel Association είναι επίσημο πως τα ζευγάρια που ταξιδεύουν συχνά μαζί διατηρούν μεγαλύτερα επίπεδα ευχαρίστησης και ικανοποίησης μέσα στη σχέση.

Με το θέμα να έχει απασχολήσει εκατοντάδες ερευνητές της ανθρώπινης συμπεριφοράς, στο Texas A&MTexas A&M University συμπέραναν πως οι παρτενέρ που ταξιδεύουν μαζί πετυχαίνουν μια βαθύτερη επικοινωνία και ένα άρρηκτο δέσιμο. Φυσικά, για να καταλήξουν σε αυτό το αποτέλεσμα, τα ζευγάρια θα πρέπει να ικανοποιούνται με τις ίδιες δραστηριότητες ο καθένας, καθώς μέσω αυτών καλλιεργούνται τα θεμέλια για τη σχέση τους.

«Οι διακοπές δημιουργούν κίνητρα για αναζήτηση και διαφυγή. Για κάποιους έρχεται πρώτα η περιπέτεια και για άλλους η χαλάρωση. Εάν βρείτε τις ισορροπίες σας τότε σίγουρα θα ανακαλύψετε κάτι μοναδικό» – Dr. James Petrick.

[debug] Ad Section: div-gpt-ad-1544976473763-1-1092636424

 

Εάν κοιτάξει κανείς βαθύτερα θα ανακαλύψει πως οι διακοπές αποτελούν στο μυαλό των περισσότερων μια εξιδανικευμένη ανάμνηση των παιδικών χρόνων, οι οποίες πετύχαιναν να ενώσουν την οικογένεια. Έτσι, είτε είστε λάτρεις της ψυχανάλυσης είτε όχι, θα βρείτε σε αυτήν την αναλογία ένα μοντέλο, που αποδεικνύει τον κύριο λόγο που ο χρόνος που περνάτε στις διακοπές με το σύντροφό σας, νιώθετε ότι σας φέρνει πιο κοντά.

[debug] Ad Section: div-gpt-ad-1544976473763-2-704753843

Οι κοινές στιγμές σας γίνονται η τέλεια δικαιολογία για να ξεφύγετε από την καθημερινότητα, ακόμη και όταν δεν βρίσκεστε σε ένα ειδυλλιακό μέρος, αλλά στο σπίτι σας.


Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook και ακολουθήστε μας στο instagram


Τρέχον άρθρο | Ψυχολογία

Χρήσιμες συμβουλές για να κοιμηθείτε ήρεμοι

Τρέχον άρθρο | Ψυχολογία

Τα ταξίδια φέρνουν πιο κοντά τα ζευγάρια!